Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Secretaris-generaal Wereldraad van Kerken
“De wereld heeft jullie liefde nodig”
 

Op 26 januari 2008 bracht de secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken, Samuel Kobia, een bezoek aan Chiara Lubich en aan een internationale groep van vrijwilligsters in Castelgandolfo.

Kobia bezocht de 88-jarige stichtster van de Focolarebeweging in haar huis in Rocca di Papa nabij Rome. Kobia werd vergezeld door andere leden van de Wereldraad, onder wie vice-secretaris-generaal Lemopoulos van het Patriarchaat van Constantinopel.

Na afloop van het bezoek aan Chiara ontmoette de afvaardiging van de Wereldraad 1300 vrijwilligsters van de beweging die in Castelgandolfo bijeen waren voor hun jaarlijks internationale congres. De vrijwilligers, een onderdeel van de Focolarebeweging, zijn de meest direct betrokkenen om de vernieuwing van het evangelie te brengen in alle sectoren van het maatschappelijk leven.

Drie van hen presenteerden hun ervaringen. Een vrouw uit Kameroen over haar inzet in de politiek, een anglicaanse uit Groot-Brittannië en een Nederlandse van de Nederlands Gereformeerde Kerk.

Samuel Kobia vertelde de zaal over zijn indruk van het bezoek aan Chiara Lubich: “Een bijzonder ontroerend moment. Ze is een fragiele persoon, maar de kracht die uit haar komt is enorm, ook als je alleen maar bij haar bent. Ik merkte hoe God dan tot je spreekt…”

Kobia eindigde met een aanmoediging aan de leden van de Focolarebeweging om door te gaan met hun werk in de wereld: “Jullie handelen, jullie delen, jullie spreken zonder mensen over te willen halen, dát is oecumene. De wereld heeft jullie liefde nodig.”

De ontmoeting werd afgesloten met een gezamenlijk Onze Vader, ieder in zijn eigen taal. Samuel Kobia sprak de zegen uit in het Swahili en drukte de aanwezigen op het hart: “Wees focolare”. Hij sloot af met de woorden:  “Ik vertrek met nieuwe energie naar Genčve.”


 
« Vorige