Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Brief van paus Benedictus XVI aan Chiara Lubich
 

In zijn brief aan de stichteres van de Focolarebeweging schrijft de paus onder meer: “Ik ben op de hoogte van de beproeving die u doormaakt en ik wil u op dit moeilijke ogenblik de verzekering geven van mijn gebed. Moge de Heer u lichamelijke verlichting en geestelijke kracht schenken en u de tekenen van zijn welwillendheid doen ervaren, alsook de verlossende waarde van het lijden dat in diepe gemeenschap met Hem wordt beleefd. Met deze wens geef ik u een bijzondere zegen”.

Op 6 maart kreeg Chiara Lubich in het Gemelli-ziekenhuis onverwachts bezoek van de Oecumenische Patriarch van Constantinopel, Bartolomeüs I. Deze was in Rome voor een ontmoeting in het Vaticaan met paus Benedictus XVI.
De patriarch van de Grieks-orthodoxe kerk sprak kort met Chiara. Na afloop verklaarde hij: “Ik wilde aan de dierbare Chiara Lubich mijn persoonlijke groet overbrengen en die van het oecumenisch patriarchaat van Constantinopel. Zij heeft zo veel betekend en betekent met haar leven nu nog zo veel voor heel de kerk. Ik heb haar mijn erkenning en zegen gegeven. Ik ben blij dat ik haar even heb kunnen ontmoeten”.
De contacten van Chiara Lubich met de Grieks-orthodoxe kerk ontstonden al 40 jaar geleden, in de tijd van Patriarch Athenagoras I.

Eerder al kreeg de presidente van de Focolarebeweging bezoek van Andrea Riccardi, stichter van Sant’Egidio en van kardinaal Vlk van Praag. Van alle kanten komen er boodschappen voor Chiara Lubich en toezeggingen voor gebed, ook van de zijde van joodse, islamitische, boeddhistische en hindoeïstische leiders en vrienden van de beweging.

 
« Vorige