Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Broederschap en sport
 

Welke vooruitzichten zijn er op een geloofwaardige en broederlijke sportbeoefening? Met die vraag gingen 420 sportfanaten uit 38 landen met elkaar in gesprek.  

Aan de orde kwamen themaīs als de bedreigingen die uitgaan van excessieve commercie, doping, maar ook van racisme en geweld.
   

Het internationale congres 2008 van Sportmeet werd van 28 tot 30 maart gehouden in het internationale ontmoetingscentrum van de Focolarebeweging in Castelgandolfo. Er waren ervaringen en getuigenissen, bijdragen van sportdeskundigen, rondetafelgesprekken, workshops en sportieve activiteiten.

Bijdragen over de uitdaging van de broederschap in de sport kwamen onder meer van sporters als Josefa Idem, meervoudig olympisch kampioen kano, Ippolito Sanfratello, winnaar van de gouden medaille schaatsen in Turijn in 2006, Marco Pinotti, roze-truidrager bij de Giro d'Italia van 2007, de alpinist Karl Unterkircher, de meervoudig wereldkampioen orienteering NicolÚ Corradini en de Hongaarse maratonrenner Petra Teveli, derde bij de Maraton van Milaan dit jaar.

Verder waren er bijdragen over sportinitiatieven met een sociale tint, zoals sportprojecten van de Focolarebeweging in Colombia, BraziliŽ, ArgentiniŽ,Kongo, Burundi, Libanon, Pakistan en de Filippijnen.

Bemoedigend waren de getuigenissen over projecten uit Zuid-ItaliŽ met een stellingname tegen de mafia en de camorra.

 
« Vorige