Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Actie Creatief 10 jaar
 

Circa 150 mensen kwamen zondag 1 juni 2008 in landgoed Dijnselburg in Zeist bij elkaar om het tienjarig bestaan te vieren van Actie Creatief. Deze stichting stelt zich sinds 1998 ten doel om door middel van creatief werk geld te werven voor projecten van hulp.

 
                                                                        Het bestuur van de stichting Actie Creatief

Na een prachtig concert van Duo Sans Souci (piano en viool) en een buffet in het zonovergoten park Dijnselburg, riep voorzitter Hans Hiep de aanwezigen op na te gaan of er hier en daar niet veel talenten schuilen die ingebracht kunnen worden om creatief werk te doen en met de opbrengst daarvan goede projecten te ondersteunen.

"Actie Creatief - vertelt Hans Hiep - ontstond vanuit het idee om iets voor noodlijdenden te doen met onze hobby’s keramiek en pianotechniek." Tweederde deel van de netto-opbrengst van het werk van Hans Hiep (pianotechniek) en Jozef Poelman (keramniek) gaat naar noodlijdenden, onder meer de actie 'Broederschap met Afrika'.

Actie Creatief, met de ondertitel 'Kunst om te geven',  ontstond naar aanleiding van de 'economie van gemeenschap', een initiatief van de Focolarebeweging om een rechtvaardiger verdeling van de welvaart te stimuleren.

 
« Vorige