Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Bezoek Andrea Riccardi aan Focolarebeweging
 

Op 18 juli bracht Andrea Riccardi en enkele anderen van de gemeenschap Sant´Egidio een bezoek aan het centrum van de Focolarebeweging in Castelgandolfo.

Hij uitte daarbij zijn waardering en liefde voor de in maart overleden Chiara Lubich en voor het Focolare. Een diepe vriendschap verbindt de twee bewegingen, zei hij. Riccardi benadrukte dat Chiara Lubich erin was geslaagd het eigen charisma van de gemeenschap van Sant´Egidio in het licht te stellen en te versterken.
 
«De waarheid van de Focolarebeweging – zei hij – is een charisma dat de wereld broederlijker maakt. De geschiedenis van de wereld is niet alleen die van de boeken, van de geschiedschrijving, van de gebeurtenissen. Er is een diepere geschiedenis. De beweging heeft een belangrijke bladzijde geschreven in de geschiedenis van het christendom, van de mensheid.

De wereld is op een verschrikkelijke manier verdeeld en heeft behoefte aan een weefsel van spirituele en menselijke eenheid, zoals het Focolare die vertegenwoordigt. Wij houden de wereld meer bijeen dan we vermoeden. Dat is diepe geschiedenis.

Een kleine verschuiving in het diepste van de aarde veroorzaakt een aardbeving aan de oppervlakte. Een beweging van eenheid in het diepste van de wereld heeft eenmakende uitwerkingen aan de oppervlakte van de aarde. Op deze manier houden jullie met een net van eenheid de volkeren van de aarde bijeen.»

 
« Vorige