Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Focussen op ideaal van eenheid
Congres focolarejongeren
 
Uit alle vijf de continenten stroomden begin januari 2009 meer dan 1600 jongeren naar het internationale ontmoetingscentrum van de Focolarebeweging in Castelgandolfo bij Rome om nieuwe impulsen te krijgen voor het ideaal dat zij nastreven: eenheid en broederschap.Live internet
Een live internetverbinding op 5 januari maakte mogelijk dat duizenden jongeren elders in de wereld het gebeuren in het internationale ontmoetingscentrum van Castelgandolfo konden volgen. Het centrale punt van dit mondiale gebeuren vormde de boodschap van Maria Voce (Emmaus), de presidente van de beweging, die de jongeren voorhield hoe zij geroepen zijn om de eenheid die zij onder elkaar al ervaren uit te dragen naar al die plekken in de wereld waar zij leven, wonen, studeren en werken.

Focussen
Vanuit Nederland namen 20 jongeren deel aan het congres. Voor Christine (22) was het congres “weer een moment om te focussen op de kern van ons ideaal: het ‘allen één’. Ik voelde, en met mij veel anderen, een grote verantwoordelijkheid om de erfenis van Chiara Lubich als stichtster door te geven overal waar ik kom.”


 
« Vorige