Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
In het kader van het Paulusjaar
Een visie van broederschap
 

In Rome werd op 23 februari in de basiliek van de heilige Paulus buiten de Muren in Rome de ontmoeting 'San Paolo parla' gehouden [De heilige Paulus spreekt] in het kader van het door paus Benedictus XVI uitgeroepen Paulusjaar. Onder de bijdragen was er ook die van Maria Emmaus Voce, presidente van de Focolarebeweging. Zij werd er uitgenodigd te spreken over de betekenis van Paulus in het leven en het gedachtengoed van Chiara Lubich.

“In deze basiliek hebben we afscheid genomen van Chiara Lubich”, zo zei de presidente van de Focolarebeweging, Emmaus, verwijzend naar de kerk van Paulus buiten de Muren. Op 19 maart 2008 vond in deze kerk de begrafenismis plaats van de stichtster van de beweging.

“Er is een diepe overeenkomst tussen het charisma van Chiara en het onderricht van Paulus”, vervolgde Emmaus. En zij vertelde hoe de “brieven van Paulus een bron zijn geweest waaruit Chiara overvloedig en herhaaldelijk putte om beter de gave te begrijpen die God haar had toevertrouwd – het charisma van de eenheid".

De volledige tekst in het Italiaans 

 
« Vorige