Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Kardinaal-staatssecretaris Bertone over Chiara Lubich
Zij gaf een stimulans aan de leek, de vrouw
 

Kardinaal Tarcisio Bertone, staatssecretaris van het Vaticaan, die op 18 maart 2008 de uitvaartplechtigheid van Chiara Lubich leidde, vertelt één jaar na haar overlijden wat volgens hem de boodschap is die ze als erfenis nalaat.

“Chiara Lubich, wier overlijden precies één jaar geleden we betreuren, is in werkelijkheid niet uit ons blikveld, uit onze herinnering verdwenen. Ze is altijd aanwezig. En ik moet bekennen dat ik persoonlijk haar aanroep op bepaalde moeilijke momenten en haar hulp vraag vooral in deze moeilijke en dramatische omstandigheden voor het leven van de kerk en ook voor het leven van de wereld.

Ik dank Chiara ook voor de stimulans die ze gegeven heeft aan de leek, de vrouw; voor het feit dat vrouwen, jonge mensen, jonge vrouwen nu voelen dat zij een heel belangrijke rol spelen. Ze voelen zich niet aan de rand van de Kerk staan. Ze zijn hoofdrolspelers, vooral door het getuigenis van hun leven, het vreugdevolle, milde, overtuigende en aantrekkelijke getuigenis van hun eigen leven.

Dank je Chiara voor alles wat je aan de Kerk en aan de wereld hebt gegeven en voor wat je doorgaat met geven door de inspiratie van je kinderen en van vele broers en zussen.”

 
« Vorige