Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Wat is wijsheid?
Mariapoli 2009
 

UIt heel het land kwamen in de dagen rond Hemelvaart en Pinksteren naar de ‘Mariapoli’ in Biezenmortel bij Tilburg of in Baarlo, niet ver van Venlo. “Hier leven de verschillende generaties in harmonie met elkaar; dat vind je nergens”, zo merkte iemand op.

     

Wat is wijsheid?
Die vraag stond centraal in de dagen van ontmoeting en verdieping op de prachtige locaties van De Beukenhof (Biezenmortel) en kasteel De Berckt (Baarlo). Een vraag die uitgewerkt werd in inleidingen, belicht in ervaringen en beproefd in workshops.

Waar twee of meer...
Gezinnen, alleenstaanden, jongeren, priesters, religieuzen maakten met elkaar een of meer dagen van ‘wijsheid’ mee, want zo kon je het samenzijn wel definiëren: “waar twee of meer verenigd zijn in mijn naam” (zoals Jezus in het evangelie van Matteüs zegt), boor je een ader van wijsheid aan. En dat merk je, want met veel meer helderheid begrijp je wat werkelijk belangrijk is, wat echt voldoening schenkt.Jongeren
In de vorm van een talkshow spraken jongeren over de wereld waarin zij leven, de onzekerheden, de duisternis, maar ook de hoop. “Deze jongeren kijken met kritische ogen naar de wereld om hen heen vanuit een hoop die in hen leeft. Zij hebben de wijsheid. Zij zijn in staat om dit grote ideaal van eenheid te vertalen in een antwoord voor deze tijd,” aldus een van de aanwezigen. 

     

Droomschoenen
Ook de kinderen en tieners gingen aan de slag met het thema ‘wijsheid’. De eenheid onder hen groeide, ook de liefde. Een moeder zag dat haar zoon van 16 zijn schoenen aan een ander had uitgeleend: “Je hebt geen idee wat dit voor hem betekent; dit zijn z’n droomschoenen die hij iedere dag poetst en waar nooit iemand mocht aankomen.”

 
Deur die opengaat
De dagen bewerken onverwachtse dingen in het hart van veel mensen. “Ik heb altijd de warmte en de liefde van anderen gezocht. Gisteren ben ik zelf begonnen met luisteren en plotseling bevond ik me ‘aan de andere kant’. De deur van mijn ziel die bijna dicht zat, is hier weer opengegaan.”
Een ander: “Deze ervaring die ik heb opgedaan van Jezus in ons midden, die neem ik met me mee.”

 

 
« Vorige