Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
25 bewegingen samen in Parijs
Samen voor Europa gaat verder
 

In de Franse hoofdstad bracht het nationale vervolg op de grote ontmoeting in Stuttgart in 2007 - Samen voor Europa - 25 bewegingen bijeen in La Mutualité op 16 mei 2009.

 

Vertegenwoordigd waren bewegingen als Sant’Egidio, Focolare, Taizé, Fondacio, Alpha, Chemin-Neuf, Pax Christi. Ongeveer duizend mensen woonden de ontmoeting bij, onder wie Andrea Riccardi van Sant´Egidio, frère Aloise, de prior van Taizé, en kardinaal Vingt-Trois, voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie.

40 Franse steden
Vooraf hadden in een 40-tal Franse steden voorbereidende bijeenkomsten plaatsgevonden, waar al gesproken was over de drie thema’s van de ontmoeting: de worteling in het evangelie, de eenvoud als bewuste levensstijl, en de inzet voor concreet beleefde broederschap. In de vele ervaringen kwamen de gezichten van een broederlijker Europa tot leven.

Slotdocument Stuttgart
In het slotdocument van de ontmoeting in Stuttgart namen meer dan 240 christelijke bewegingen in Europa op zich om zich sterk te blijven maken voor samenwerking op het gebied van het gezin, de waardigheid van het leven, de zwakken in de samenleving, de vrede, het milieu, sociale rechtvaardigheid en de veiligheid in steden. 

Een vervolg op 12 plaatsen
Als uitwerking hiervan staan er dit jaar op 12 plaatsen in Europa nationale manifestaties op het programma. Vier daarvan hebben al plaatsgehad: in Slovenië, Hongarije, België en heel onlangs in Parijs. 


 
« Vorige