Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Bezoek aan wereldcentrum Focolare
Opperrabbijn en hindoeďstisch leidster
 

"Ik heb een jaar lang uitgekeken naar dit moment!”, zo zei Didi Talwalkar bij het zien van de presidente van de Focolarebeweging op 18 november in Rocca di Papa. De leidster van de Indiase beweging Swadhyay Pariwar kwam naar het Focolare-wereldcentrum om kennis te maken met Maria Voce (Emmaus). Beide vrouwen kregen nog niet zo lang geleden het presidentschap van hun beweging overgedragen van hun stichters: Pandurang Shatri Athawale (1920-2003) en Chiara Lubich (1920-2008).

Erfgoed
In het gesprek met Maria Voce kwamen de overeenkomsten naar voren tussen de twee bewegingen die op duizenden kilometers afstand van elkaar en in een totaal andere sociaal-religieuze context zijn ontstaan. Didi, die de Focolarestichteres als haar spirituele moeder ziet, zei dat zij binnen haar eigen beweging blijft spreken over Chiara en haar ‘filosofie’. Zij toonde zich zeer geďnteresseerd in het Centrum Chiara Lubich, dat de geestelijke erfenis van de stichtster van Focolare verzamelt. Ook haar beweging, zo vertelde zij, is een soortgelijk initiatief begonnen voor het erfgoed van hun stichter.

Opperrabbijn van Rome
Op 17 november vond in het wereldcentrum in Rocca di Papa ook een verrijkende ontmoeting plaats met Riccardo Di Segni, opperrabijn van Rome. Bij zijn aankomst werd een moment stilgestaan bij de olijfboom die in 1995 in de tuin van het internationale centrum was geplant in aanwezigheid van Chiara Lubich als teken van de wederzijdse vriendschap. De opperrabbijn nodigde de presidente van Focolare uit voor een tegenbezoek aan de synagoge en het joodse museum in Rome.

 
« Vorige