Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Hulp voor Ha´ti
 

Wereldwijd leeft de Focolarebeweging mee met de slachtoffers van de aardbeving in Ha´ti. Via haar lokale contacten, vooral gecentreerd in het noord-oosten van het eiland, wordt eerste hulp en opvang geboden aan slachtoffers uit Port-au-Prince. Wilt u dit project financieel steunen?De focolaregemeenschap in Ha´ti zet een project op voor de getroffenen uit de hoofdstad Port-au-Prince, die de stad ontvluchten op zoek naar een onderkomen, verzorging, voedsel en kleding. U kunt dit project, dat vanuit de focolaregemeenschap in Canada wordt ondersteund, steunen door een gift (fiscaal aftrekbaar) op rekeningnummer: 69.72.65.579 Focolarebeweging te Vlijmen, mvv 'gift Ha´ti'.

De locale contactpersoon bericht
AndrÚ Weis uit Toronto, die de internationale actie co÷rdineert, meldt dat het pas na zes dagen lukte om vanuit Canada contact te krijgen met de locale contactpersoon van Focolare in Ha´ti, Wilfrid Joachin. Deze vertelde dat velen die de hoofdstad zijn ontvlucht zijn aangekomen in Ounaminthe, een stad in het noord-oosten aan de grens met de Dominicaanse republiek. "Zij hebben niets. Alles wat zij hadden hebben ze verloren en ze weten niet waar ze naar toe moeten gaan. Ze smeken om voedsel en onderdak. Hetzelfde doet zich voor in steden als Mont-OrganisÚ, Savanette, Carice.

Onderdak voor 20 families
Joachin en zijn vrienden gaan op een terrein dat enkele jaren terug aan de Focolarebeweging is geschonken, onderdak realiseren voor 20 families. Intussen is er in Mount-OrganisÚ al een begin gemaakt met een uitdeelpunt voor kleding, voedsel en medische hulp. 
« Vorige