Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Ouders van Chiara Luce in Den Bosch
"Een meisje zoals jullie"
 

De ouders, Maria Teresa (75) en Ruggero (76) Badano, waren naar Nederland gekomen op uitnodiging van de organisatie van de Katholieke Jongerendag. Tot de jongeren in de Maaspoort in Den Bosch spraken ze op zondag 7 november 2010 over hun dochter Chiara Luce. Ook Chiara's jeugdvriendin Chicca Coriasco (42), met wie ze lief en leed heeft gedeeld, was in Den Bosch aanwezig.

'Iemand zoals jullie'
Moeder Maria Teresa hield de jongeren voor dat Chiara Luce een meisje was zoals alle andere, ze hield van sport en ging graag met haar vrienden uit: "iemand zoals jullie".

Evangelie om te leven
Ze had in het evangelie een boek gevonden niet om alleen te lezen, maar om te lÚven, om in praktijk te brengen. "Dat deed ze - zei Maria Teresa - door haar liefde voor ieder die ze ontmoette en in wie ze Christus wilde zien. Dat veranderde niet toen ze ziek werd." 

Sleutelgat
Vader Ruggero vertelde: "Ook toen ze wist dat ze ongeneeslijk ziek was, bleef ze liefhebben en nam haar vreugde niet af. Ik kon dat niet geloven en wilde zien of ze ook zo zorgeloos en opgewekt was als we er niet waren. Daarom keek ik door het sleutelgat en constateerde dat ze Úcht altijd blij was. Ik begreep toen dat zij, en wij ook, gedragen werden door God."

'Wilt U het Heer, dan wil ik het ook".
Tijdens een workshop in de middag konden 140 jongeren meer horen over het leven van de zalige Chiara Luce. Haar ouders en vriendin vertelden hoe Chiara zich vanaf haar negende jaar tot het laatst toe heeft laten leiden door de zin 'Wilt U het Heer, dan wil ik het ook'.

Meer foto's

 
« Vorige