Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Bisschoppen uit heel de wereld bijeen in Centrum Focolarebeweging
'Gods plannen voor onze tijd herontdekken'
 

Bisschoppen en kardinalen uit alle delen van de wereld spraken van 8 tot 11 februari 2011 in het wereldcentrum van de Focolarebeweging over "de plannen van God in de tijd van nu". De bisschoppen, vrienden van de beweging, waren er te gast voor drie dagen van meditatie, reflectie en uitwisseling.

"Juist in onze tijd voelen veel herders de behoefte aan een uitwisseling over nieuwe modellen van geloofsgetuigenis. Van belang - zo zei kardinaal Miloslav Vlk, moderator van de conferentie - is om de spirituele kant van het kerkelijk bedrijf te herontdekken. Dan ontstaan er nieuwe kansen en benaderingen".

Tot de sprekers van de conferentie behoorden drie kardinalen van de Romeinse Curie: kardinaal Marc Ouellet (prefect van de Congregatie voor de Bisschoppen), kardinaal Gianfranco Ravasi (prefect van de Pauselijke Raad voor Cultuur) en kardinaal Kurt Koch (voorzitter van de Pauselijke Raad voor de eenheid van de christenen).

Behalve bijdragen van bisschoppen uit verschillende regio's van de wereld, was er ook een lezing door Maria Voce, voorzitter van de Focolarebeweging. Zij sprak over wat dit jaar het centrale thema is binnen de beweging: de wil van God in het christelijke leven, een centraal punt in de focolarespiritualiteit.

Een bijzonder moment was de audiŽntie met Benedictus XVI op 9 februari, een gelegenheid om uitdrukking te geven aan de "effectieve en affectieve gemeenschap" die de bisschoppen bindt met de paus.

Aan het einde van de bijeenkomst bracht een grote groep van bisschoppen een bezoek aan het 'focolarestadje' Loppiano, nabij Florence, waar zij ook het Universitaire Instituut Sophia (IUS) bezochten, dat zich toelegt op de bestudering en bevordering van een cultuur van eenheid.


 
« Vorige