Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Conferentie en 'Economy of Communion School'
Economie van gemeenschap in Afrika
 

“Een authentieke Afrikaanse ontwikkeling kan niet zonder een ‘spiritualiteit van gemeenschap’, zonder zorg voor anderen en solidariteit met wie in nood zijn”, zei vice-rector John Maviiri van de Catholic University of East-Africa (CUEA) tijdens de conferentie, die plaatsvond van 26 tot 28 januari 2011.

Hij uitte zijn waardering voor het precies twintig jaar geleden door Chiara Lubich gelanceerde over de economie van gemeenschap.

Maviiri: “Deze conferentie biedt de gelegenheid om een nieuwe dimensie in te voeren in het leerprogramma over economie en ontwikkeling. Traditioneel kent Afrika de waarden van gemeenschap en solidariteit, maar in de loop van de laatste jaren lijken ze te sneuvelen door het winstdenken van de geglobaliseerde wereld. Dankzij Chiara Lubich en de Focolarebeweging kunnen we nu toch deze geest van zorg voor de ander wakker roepen en terugkeren naar de roots van Afrika’s werkelijke ontwikkeling.”

Daags vóór de conferentie had in ‘focolarestadje’ Mariapoli Piero in Kalimoni bij Nairobi een driedaagse Economy of Communion School plaatsgevonden voor 160 jonge mensen uit 12 Afrikaanse landen.


 
« Vorige