Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Midden-Java, IndonesiŽ
Focolaregemeenschap geopend in Yogyakarta
 

Op 2 juli 2011 werd in de Midden-Javaanse stad Yogyakarta een mannenfocolare geopend. De inzegening van het huis werd bijgewoond door ongeveer 200 mensen uit heel de Indonesische archipel, onder wie christenen van verschillende denominaties en moslims. Een vrouwenfocolare is er al enige jaren in IndonesiŽ.Vanuit Singapore
Om de focolare-leefgemeenschap te openen, is die van Singapore gesloten. De mannen van die gemeenschap daar hebben hun baan opgezegd om een nieuw avontuur in IndonesiŽ tegemoet te treden.

Waarom IndonesiŽ?
Nicolas is een van de mannen van het nieuwe focolare: "Vanuit Singapore waren we al langere tijd met veel mensen uit IndonesiŽ in contact vanwege onze hulpverlening na de natuurrampen: de tsunami, de aardbeving en de vulkaanuitbarsting. De mensen hier staan heel open voor de dialoog tussen de godsdiensten, en onze spiritualiteit helpt om relaties van broederschap op te bouwen onder gelovigen van de verschillende religies."

Groot gevoel van gastvrijheid
"Het was ontroerend", voegt zijn focolare-genoot Xiong toe, "om de vreugde te zien in deze mensen en hoe ze onze komst tot in de kleinste details hebben voorbereid met een groot gevoel van gastvrijheid."

 
« Vorige