Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
De ongelooflijke Marco Bettiol
 

Van jongsaf aan leed Marco Bettiol aan een zware motorische aandoening waardoor hij nooit op begrijpelijke manier in contact kon komen met de buitenwereld. Zijn enig contact was zijn warme glimlach.

Verbluffende woorden
Tot op een dag, hij was toen 10 jaar oud, zijn moeder ontdekte dat hij letter voor letter het toetsenbord van de computer kon hanteren. De eerste keer kwamen deze verbluffende woorden op het scherm:

“Lieve mamma, bloem van mijn tuin, licht en vreugde van mijn blik, na acht jaar stilte kan ik nu voor het eerst met je praten; en ik wil je zeggen dat mijn hart boordevol liefde voor jou is. Samen zullen we nu de vruchten kunnen plukken van wat het leven ons geven zal, zoete zowel als bittere. Met heel mijn liefde.”

  Diepe ziel in een broos lichaam
In zijn broze en vervormde lichaam school een ziel die door de ziekte nog gevoeliger was geworden voor de liefde van God en voor de anderen. Via de computer gaf hij deze innerlijke rijkdom door en onderhield hij met vele jongeren een contact van ziel tot ziel.

Aan zijn vrienden schreef hij kort voor zijn sterven: “We zijn geroepen om de wil van God te doen en we helpen elkaar als ware broers die samen op het pad naar de heiligheid willen gaan.”
Chiara Luce
Hij was een groot fan van Chiara Luce Badano, zaligverklaard in 2010, die evenals hij op 18-jarige leeftijd is gestorven. “Ik wil zijn zoals zij,” schreef hij, “en dat betekent helemaal aan Jezus gegeven zijn en mij één maken met Hem en met zijn wil.”

 

 
« Vorige