Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Vijf daags bezoek
Top Focolarebeweging op bezoek in Nederland
 

Vanuit Rome landden donderdagmiddag 3 november de presidente en de co-president van de Focolarebeweging op vliegveld Eindhoven voor een vijf dagen durend bezoek aan ons land. Maria Voce en Giancarlo Faletti hebben een strak gepland programma vol  ontmoetingen. 

Trompethulde en tulpen
Bij hun aankomst in het landelijk centrum van Focolare in Nieuwkuijk, Mariapoli Mariënkroon, werden zij verwelkomd met een trompethulde en opgewacht door een grote stoet fietsers en vrouwen in klederdracht, die tulpen en een mand met Nederlandse specialiteiten aanboden. 

Meer foto's
Bisschoppen

De twee leiders van de wereldwijde Focolarennbeweging beginnen hun bezoek op vrijdag met een ontmoeting met vijf met Focolare bevriende bisschoppen in Nieuwkuijk.

Jubileumontmoeting
Zaterdag 5 november vindt daar vervolgens de grote jubileumontmoeting plaats van Focolare die viert dat zij dit jaar 50 jaar in Nederland actief is. Hiervoor worden circa 800 gasten verwacht. Enkele sprekers, onder wie bisschop Jan van Burgsteden en Jan Bakker, directeur van Alphacursus Nederland, gaan in op de inzet van de beweging in de afgelopen jaren aan de sociale cohesie in ons land en de oecumene. Ook Maria Voce zal daar het woord voeren. Na afloop is er een feestelijk receptie.

Katholieke Jongerendag
Een ander hoogtepunten van het bezoek bestaat uit de bijdrage van Maria Voce aan de Katholieke Jongerendag in Den Bosch, waar op zondag 6 november 1500 jongeren worden verwacht. Maria Voce zal op het hoofdpodium in dialoog gaan met jongeren rond het thema ‘Vuur’.

Wie zijn Maria Voce en Giancarlo Faletti?

Overzicht van het programma

 
« Vorige