Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Maria Voce tot Nederlandse jongeren
"Wees vuur!"
 

Vanaf het hoofdpodium in de Maaspoort in Den Bosch riep de presidente van Focolare, Maria Voce, voor enkele dagen in ons land, zo'n 1500 jonge mensen aan 'altijd het vuur brandend te houden'. Hoe? "Blijf in contact met elkaar, met mensen die hetzelfde willen als jij."

Op authentieke wijze gaf Maria Voce een getuigenis van haar geloof en van het ideaal van 'vuur' dat Focolare eigen is. "We zijn allemaal kinderen van God. Dat is nog meer waard dan of we gelovig of niet-gelovig zijn. Want in ieder zit een vlammetje van de liefde van God. Hij is liefde en wij mensen zijn gemaakt naar zijn beeld. Iets van die liefde is in alle mensen terug te vinden. Wat moeten we dus doen? Proberen het goede in de ander te ontdekken. En dat met jouw liefde er steeds meer uit zien te halen. Je zult zien hoeveel mooie dingen je zult ontdekken in je klasgenoten."

En als dat nou eens niet lukt?, vroeg een van de jongeren haar. "Het vuur blijft altijd smeulen onder de as. Dus ook als het vlammetje bij jou even uitgaat, kun je altijd weer opnieuw beginnen en dan laait de vlam weer op."

Maria Voce sprak na Antoine Bodar, die op even authentieke wijze getuigde van zijn geloof. "Liefhebben betekent dienstbaar zijn", zo zei hij.

 
« Vorige