Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Voorbereidingen van start voor manifestatie in mei 2012
'Of Europa verenigt zich, of het verdwijnt uit het zicht'
 

Van 10 tot 12 november 2011 kwamen leiders en andere afgevaardigden van tal van christelijke bewegingen naar Sassone bij Rome om met elkaar plannen te maken voor de manifestatie 'Samen voor Europa' volgend jaar mei. De activiteiten zullen zich concentreren in de stad Brussel, maar in die periode zullen in meer dan 100 andere steden manifestaties zijn om 'de noodzaak van Europa' duidelijk te maken.

Eenheid in verscheidenheid
In totaal zijn 250 groepen, bewegingen en gemeenschappen betrokken bij het initiatief Samen voor Europa. Dat wil onder de burgers en politici in Europa het besef doen groeien van de kracht en noodzaak van de christelijke boodschap voor de eenheid in verscheidenheid van ons continent.

Europese gedachte
Riccardi verwees naar de beginvisie van de 'Europese vaders', Schuman, Adenauer en De Gasperi. "Vandaag de dag hebben onze bewegingen in hun vriendschap de taak om als 'Europese broers' deze gedachte opnieuw uit te dragen."

Riccardi minister in nieuwe Italiaanse regering
Enkele dagen na de ontmoeting in Sassone werd bekend dat Riccardi toetreedt tot de nieuwe Italiaanse regering als minister van internationale samenwerking en integratie. In een verklaring zei de stichter van Sant’Egidio dat de inzet voor sociale cohesie, nationale integratie en internationale samenwerking “beslissende elementen zijn voor een land dat de kracht moet vinden om de crisis te boven te komen”.

Nederland
Ook in Nederland is een stuurgroep bezig initiatieven voor te bereiden in de periode rond 12 mei 2012. Tevens zal vanuit ons land een delegatie van 30 mensen naar Brussel afreizen. Brussel wordt de derde grote manifestatie van Samen voor Europa na Stuttgart in 2004 en 2007. In 2009 waren op tal van plaatsen in Europa lokale evenementen.

Zie ook: www.samenvooreuropa.nl en www.together4europe.org

 
« Vorige