Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
12.000 jongeren voor een verenigde wereld
Let's bridge
 

Zo’n 12.000 jongeren zijn van 31 augustus tot 2 september in de Hongaarse hoofdstad voor “het bouwen van bruggen en het slechten van barrières tussen mensen”.

De jongeren uit honderd landen vormen een afvaardiging van enkele tienduizenden jonge mensen die geloven in en zich inzetten voor een wereldwijde broederschap in de wereld.

Tijdens dit zogeheten ‘Genfest’ vertellen jongeren uit diverse landen hoe zij in concreto bruggen tussen mensen en groepen trachten te slaan op het gebied van de economie, de kunst, sociale kwesties, de interculturele dialoog. Ook komen indringende persoonlijke ervaringen uit verschillende crisisgebieden in de wereld naar voren.

Onder de jongeren bevinden zich een aantal islamieten, hindoes en boeddhisten en jongeren die zich niet tot een bepaald geloof bekennen. Wat hen verbindt is de inzet voor vrede en broederschap.

Tijdens de tweedaagse ontmoeting in Hongarije wordt het United World Project gelanceerd, een project van samenwerking om de solidariteit tussen mensen, groepen en naties te bevorderen, onder meer door een permanent en door de VN erkend waarnemingspost.

 
« Vorige