Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Gebedsweek voor de eenheid: Focolare presenteert oecumenische visies
Studiemiddag Avondmaal en Eucharistie
 

Steeds opnieuw staat in het oecumenische debat de discussie centraal over de eucharistische maaltijd als doel of als middel om de eenheid te bereiken. Niet zelden leidt dit tot misverstanden.

In het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen hield de Focolarebeweging op zaterdag 19 januari een studiemiddag over Avondmaal en Eucharistie.

Doel van de studiemiddag was allereerst een uitleg te geven van zowel de katholieke visie op de Eucharistie als de protestantse visies op het Avondmaal. Zowel de leer, de praxis als de spirituele beleving kwamen hierbij aan de orde.

De 130 aanwezigen gingen aan de hand van de inleidingen van Pieter Kohnen, voorheen beleidsmedewerker van de RK Kerk voor de oecumene, en Peter Dettwiler, een Zwitserse gereformeerde predikant, betrokken bij de Focolarebeweging, dieper in op dit onderwerp.

De inleidingen werden aangevuld met ervaringen vanuit de spiritualiteit van de Focolarebeweging, die een jarenlange oecumenische traditie heeft. Enkele aanwezigen deelden hun ideeŽn op welke manier zij zelf kunnen bijdragen aan de bevordering van oecumenische saamhorigheid.

De ontmoeting gaf zo vanuit theorie en praktijk een visie op de mogelijkheden van oecumenische verbondenheid.

De middag werd afgesloten met een oecumenische vesperviering, waarin samen gebeden werd voor de eenheid onder de christenen.†

Heeft u de studiedag gemist of wilt u de inleidingen teruglezen? Zie onderstaande links.
Lezing Pieter Kohnen
Lezing Peter Dettwiler
 
« Vorige