Nieuws - Website Focolarebeweging

 

  HOME

 
Presidente van de Focolarebeweging op reis door MaleisiŽ en Singapore.
Selamat Datang, Welkom!
 
300 mensen zijn op 20 januari aanwezig in een zaal van de kathedraal van het heilige hart, hartje centrum van Johor in MaleisiŽ, om Maria Voce en Giancarlo Faletti, presidente en vice-president van de Focolarebeweging, te ontmoeten. Mensen die allemaal geraakt en gedreven zijn door het ideaal van eenheid van Chiara Lubich (1920-2008). De grootste groep vormen kinderen en jongeren.

Tussen de aanwezigen en de presidente ontstaat een persoonlijk gesprek, met de uitnodiging ruimte te geven aan vergeving en oog te hebben voor de vele genades die God ons geeft.

Andere belangrijke onderwerpen van onderling gesprek zijn ook de interreligieuze relaties, met name met de vele moslims die vooral IndonesiŽ kent en de uitdaging van het altruÔsme.

In antwoord op deze kwesties zegt Maria Voce: ďGod heeft vooral mensen nodig die getuigen van zijn liefde met hun eigen leven. Om zo langzamerhand de broederschap van Jezus onder de mensen de bereikenĒ.

Bij haar vertrek naar AustraliŽ zei Maria Voce: ď Wat mij geraakt heeft is de rijkdom van dit volk en hun expressieve en spirituele krachtĒ. 
« Vorige